Skip to main content
Uitslag binnen 15 minuten
Gecertificeerd personeel
Expert in preventief testen
Gevalideerde antigen test

Veel gestelde vragen

Zie onderstaand de meest gestelde vragen

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen is het mogelijk om via contact uw vragen aan ons te stellen. Veel terugkomende vragen zullen wij op deze pagina publiceren. Graag zouden wij u daarom willen vragen eerst te kijken of uw vraag op deze pagina te vinden is.

Covid 19 Test

Welke COVID test gebruiken jullie?

Wij werken met de: ROMED SARS-CoV-2 test die is goedgekeurd door het
ministerie van Volksgezondheid en gevalideerd door het RIVM.

Hoe lang duurt een test?

Het afnemen van een test duurt gemiddeld zo’n 5 minuten. Hierop is binnen een kwartier de uitslag bij u bekend.

kunt U een Covid-19-AG sneltest vertrouwen?

Als u een positieve test krijgt:

  • Er is een kans van 99 – 100% dat er een positief resultaat zou zijn met een PCR-test voor dezelfde monsters. Dit is de specificiteit van de test.
  • De Romed Coronavirus Ag-sneltest is tot dusver in 5 onderzoeken getest en de specificiteit was 100% in 3 van hen, 99,8% en 99,22% in de andere

Als u een negatief resultaat krijgt:

  • De interpretatie van dit punt is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijk punt is het aantal dagen sinds het begin van de symptomen.
  • We raden aan om de test uit te voeren binnen 10 dagen na het begin van de symptomen. Op basis van onze studies, als de monsters binnen deze periode worden verzameld, is de sensitiviteit erg hoog (> 96%), en binnen de eerste 4 dagen sinds het begin van de symptomen is de gevoeligheid 100%.
  • Voor monsters die meer dan 10 dagen na het begin van de symptomen zijn verzameld, of voor monsters van asymptomatische mensen, zal de gevoeligheid lager zijn in vergelijking met een PCR-test, zodat er vals-negatieve resultaten zullen zijn.
  • Er is lopend onderzoek om de correlatie tussen de Ag-sneltestresultaten en de infectieperiode te onderzoeken. Als dit gevalideerd is, zullen de Ag-sneltesten worden gebruikt om te bepalen of iemand niet langer besmettelijk is. Dit is een voordeel in vergelijking met de PCR tests, die een positief resultaat geeft bij lagere concentraties van het virus, en daarom zullen PCR tests ook positieve resultaten opgeven wanneer de persoon niet langer besmettelijk is.

Word er getest en opgeslagen op de juiste temperaturen?

Zowel opslag als afname van de sneltest gebeurt bij ons in de vereiste temperaturen waarmee wij ons positief onderscheiden van de testlocaties in de buitenlucht.

Zie het artikelen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd voor het belang hiervan.

Bekijk artikel

Betalen

Hoe kan ik betalen?

De betaling voor het testen wordt voldaan via de offerte.

Zakelijk

Is testen op locatie mogelijk?

Ja, vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan op info@covidsneltestcentrum.nl

Kunnen wij u helpen?

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag