Skip to main content
Nieuws

Stichting Delta De Bilt, Montessorischool, De Werkplaats en Het Nieuwe Lyceum melden zich aan.

By 27 oktober 2020april 9th, 2021No Comments

Terwijl vrijwel heel Nederland zich in een lockdown begeeft, is er één ding wat wel weer doorgaat. De basisscholen zijn weer heropend en kinderen gaan weer naar school.

De heropening van de basisscholen zorgt ervoor dat kinderen weer meer in contact komen met elkaar én met leerkrachten. De minister van basis- en voortgezet onderwijs heeft aangegeven te begrijpen dat de heropening van basisscholen onrust kan veroorzaken vanuit ouders en leerkrachten en dat hij ervan bewust is dat deze heropening nooit helemaal zonder risico’s is.

In de klassen wordt zoveel mogelijk gewerkt met vaste groepen, voor het geval er toch een besmetting plaatsvindt en het onderwijspersoneel houdt altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Kinderen die in aanraking zijn gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus dienen 5 dagen in quarantaine te gaan en zich daarna te laten testen. Covid Sneltest Centrum, Stichting Delta De Bilt, Montessorischool, de Werkplaats én Het Nieuwe Lyceum vinden het belangrijk om het risico voor alle kinderen en dienst ouders nóg verder te beperken en hebben hierom de handen ineen geslagen. Dit doen ze doormiddel van de volgende samenwerking:

Kinderen die op een school zitten die zijn aangesloten bij Stichting Delta De Bilt én kinderen van de Werkplaats, Montessorischool en Het Nieuwe Lyceum kunnen zich voor een gereduceerd tarief laten testen bij Covid Sneltest Centrum De Bilt middels een gevalideerde sneltest. In plaats van het normale tarief van €60 zal voor deze kinderen het gereduceerde tarief van €30 gelden. Via deze weg hopen Covid Sneltest Centrum en de scholen bij te kunnen dragen aan de veiligheid van alle kinderen, diens ouders/verzorgers en leerkrachten.

Covid Sneltest Centrum maakt gebruik van gecertificeerde ROMED SARS-Cov-2 antigen sneltesten. Deze testen zijn gevalideerd door het RIVM en goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid en de resultaten van de testen zijn binnen 15 minuten bekend. De COVID sneltesten bij Covid Sneltest Centrum De Bilt worden altijd afgenomen door zorgvuldig opgeleid personeel. Covid Sneltest Centrum bevindt zich op Molenkamp 32 in De Bilt. Je kunt een afspraak maken via www.covidsneltestcentrum.nl.

Covid Sneltest Centrum

Molenkamp 32
3723EV, De Bilt
www.covidsneltestcentrum.nl